In situ generált hatóanyagok

Az in situ előállított hatóanyagok olyan anyagokként határozhatók meg, amelyek a felhasználás helyén egy vagy több prekurzorból keletkeznek.

In situ generált AS-hez. Az a biocid termék, amelynek szállítása vagy felhasználása előtt engedélyköteles:

  • a hatóanyagot létrehozó anyag(ok) vagy keverék(ek); vagy
  • olyan anyagokból vagy keverékekből előállított hatóanyag, amelyek önmagukban nem engedélyezhetők
    mint biocid termékek.

In situ generált hatóanyagok

Minden in situ előállított anyagra. A hatóanyagot az értékelendő dossziéban alátámasztott prekurzor(ok)ra való hivatkozással kell meghatározni. És a keletkezett anyaghoz.

Ez bizonyos esetekben az anyag újradefiniálásához vezethet. Az eredeti értesítés szerint és/vagy további bejegyzések létrehozására. Amikor egy dossziéban több prekurzorra vonatkozó adatokat szolgáltattak. Vagy ha egy anyagra vonatkozóan több dossziét is benyújtottak (pl. a klór-dioxidot újra kell definiálni: nátrium-kloritból elektrolízissel előállított klór-dioxid, illetve nátrium-klorátból és hidrogén-peroxidból erős sav jelenlétében előállított klór-dioxidként).

 

 

Anyag jóváhagyása

Az anyag jóváhagyásakor a bizottsági végrehajtási rendelet hivatkozik a dossziéban támogatott prekurzor(ok)ra és az ebből a prekurzor(ok)ból előállított hatóanyagra, beleértve adott esetben az előállítási módszert is. .

In situ előállított hatóanyagok esetében a dossziénak vagy LoA-nak ki kell terjednie mind az in situ előállított hatóanyagra, mind a prekurzor(ok)ra, amelyek a reprezentatív terméket alkotják, és alátámasztják az értékelés alatt álló dokumentációban.