SIEF

Anyaginformációcsere FórumSIEF

REACH 29. cikk: Minden potenciális regisztráló. Továbbfelhasználók és harmadik felek, akik információkat nyújtottak be az Ügynökségnek ugyanarról a bevezetett anyagról. Vagy azok a regisztrálók, akik a határidő lejárta előtt nyújtották be az adott bevezetett anyag regisztrációját, részt vesznek az anyaginformáció-cserefórumon (SIEF).

Legyen aktív a SIEF-ben

A SIEF-eket az információk megosztására, az új tanulmányok megkettőzésének elkerülésére, valamint szükség esetén az osztályozás és címkézés tekintetében hozták létre. A SIEF-eket olyan vállalatok hozzák létre, amelyek ugyanazt az anyagot kívánják regisztrálni.

Ami fontos?

Ha 2010. december 1-ig szeretne regisztrálni, most csatlakoznia kell egy SIEF-hez.

Az anyaginformációs cserefórumhoz (SIEF) való csatlakozás minden regisztráló jogi kötelezettsége.

Aktívvá válhat, ha kommunikál más tagokkal. Minden tevékenységéről nyilvántartást kell vezetnie a SIEF-en, hogy szükség esetén bemutathassa tevékenységét.

A SIEF-tagoknak ki kell jelölniük egy vezető regisztrálót a közös regisztrációs dokumentáció benyújtásához. A közös benyújtás tartalmazza a műszaki dokumentáció fő részét, beleértve az anyag osztályozását és címkézését, (átfogó) vizsgálati összefoglalókat és adott esetben a további vizsgálatokra vonatkozó javaslatot.

A vezető regisztrálók

  • a lehető leghamarabb értesíteniük kell az ECHA-t jelölésükről, hogy részesülhessenek a vezető regisztráló webináriumaiból és tanácsaiból.
  • kapcsolattartó pontként működik más anyagok regisztrálói számára, akik szeretnék „átolvasni” a saját anyagukra vonatkozó anyagadatokat.

Az állapotát a SIEF-ben módosíthatja

Ha úgy dönt, hogy elhalasztja regisztrációját, vagy nem kell regisztrálnia. A SIEF állapotát aktívról inaktívra módosíthatja. Tegye ezt a REACH IT-ben.

További információk az ECHA dokumentumokban találhatók:

***SIEF – Alapelvek
***Első lépések a SIEF-ekben – A legjobb tippek

Vissza ide: A REACH végrehajtása