Párhuzamos kereskedelmi engedélyek

A BP-k párhuzamos kereskedési engedéllyel is forgalomba hozhatók. A párhuzamos kereskedési engedély akkor releváns, ha egy vállalat egy adott tagállamban (származási tagállam) felhatalmazott BP vásárlása iránt érdeklődik. És elérhetővé téve a piacon egy másik tagállamban (MS of bevezetés – MSI). Ha egy azonos terméket már engedélyeztek. A kérelmezőnek nem kell a BP-engedély jogosultjának lennie.

A párhuzamos kereskedési engedélyt kérelmezőnek nem kell adatokat benyújtania annak bizonyítására, hogy az általa elérhetővé kívánt tenni ÜT-t. A piacon az MSI biztonságos és hatékony. Csak annyi, hogy megegyezik a bevezetési tagállamban már engedélyezett BP-vel (a referencia BP) . Az alkalmazás részeként további információkra, például példacímkékre is szükség van. Ha a kérelem sikeres, az MSI a vonatkozó díjak kérelmezőtől történő kézhezvételétől számított 60 napon belül megadja az engedélyt (ez tovább tarthat, ha további információkra van szükség a származási tagállamtól).

A párhuzamos kereskedési engedélyt ugyanolyan feltételekkel kell megadni, mint a referencia BP engedélyét. Ezenkívül a lejárati ideje megegyezik a referencia BP engedélyezésének lejárati dátumával.

Párhuzamos kereskedelem engedélye