Ugyanaz a biocid termék

A 2016/1802 rendelettel módosított, azonos biocid termékekről szóló új 414/2013/EK rendelet (SBP rendelet) alapelvei a következők:

  • az SBP utólagos engedélye adható a már engedélyezett BP értékelése alapján. Vagy a 98/8/EK biocid termékekről szóló irányelv 169 (BPD) szerint regisztrált, vagy
  • már engedélyezett a biocid termékekről szóló 170 528/2012/EK rendelet (BPR) alapján. Vagy kérelmet lehet kérni az SBP engedélyezésére, ahol már van engedélyezett azonos termék. Vagy ha az azonos termék értékelés alatt áll, és még nem engedélyezett. A már engedélyezett vagy az engedélyezés alatt álló BP-t „kapcsolódó referenciaterméknek” nevezik (vagy referencia BP-nek). Ugyanazon BP engedélyezésének előfeltétele, hogy ezek a termékek egy adminisztratív változtatás korlátozott változatain belül azonosak legyenek. Az SBP engedélyezésének feltételei a referencia BP alapján készült értékelésen alapulnak. A fent említett, egyetlen BP-re vonatkozó szabályok vonatkoznak a biocid termékcsaládra is. Ugyanez a termékengedély egy BP család egyedi termékére is megadható.
    Ugyanaz a biocid termék