Kérelem a króm-trioxid REACH engedélyezésére

Ügyfél

Krómozó cégek-króm trioxidok

Háttér

A CT REACH engedélyezése kihívásokkal teli terület.

A törvényi előírások által érintett széleskörű downstream felhasználóknak köszönhetően, valamint az európai bírósági döntésekből adódóan növekvő követelményeknek kell megfelelni. ( Más esetben, de hatással van az EU REACH Bizottságának és az AFA-ban érintett többi alanynak a feldolgozási gyakorlatára.)

Az EU Parlament kérte az eredetileg a CTAC Konzorcium által benyújtott ÁFA újbóli benyújtását.

A krómozással foglalkozó vállalatok úgy döntöttek, hogy közvetlenül pályáznak egy kis konzorciumot létrehozva az engedélyes kérelmére, amely két felhasználásra vonatkozik.

A Projekt céljai

Az Ekotox Központokat arra kérték, hogy segítsenek a krómozással foglalkozó cégeknek az auto-és szaniteriparban használt króm-trioxid maratáshoz és a krómozáshoz használt engedélyezési kérelem teljes folyamatában.

Megközelítés

A vezető pályázó megállapodást kötött az Ekotox-al az AFA elérése érdekében a krúm-trioxid felhasználását engedélyező kis konzorcium esetén a króm-trioxid felhasználására:

Felhasználás 1: A króm-trioxid ipari felhasználása dekoratív jelleggel rendelkező funkcionális krómozás, galvanizálási, előkezelési fázisban.

Felhasználás 2: a króm-trioxid ipari felhasználása dekoratív jellegű, funkcionális krómozáshoz az auto-és szaniteriparban.

Személyes látogatással kezdtük a konzorciumban részt vevő egyes krómozási telephelyeket. A munka a szükséges dokumentumok elkészítéséhez és alkalmazásához vezetett: kémiai biztonsági jelentés, társadalmi-gazdasági elemzés, alternatívák elemzése és helyettesítési terv.

A projekt eredménye

Az AFA dokumentumokat kidolgozták, és az engedélyezési kérelmet az eredetileg meghatározott határidőn belül sikeresen benyújtották az ECHA-hoz.

Ekotox projekt csapat

Martin Murín
Martina Kubáňová
Andrea Orlíková
Marta Zabloudilová


REACH engedélyezés
A cégről
Lépjen kapcsolatba velünk