Mosószerek

Az Ekotox Központok olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek biztosítják a mosószerek helyes osztályozását, címkézését és csomagolását az EU piacra kerülése előtt. Kínálunk biztonsági adatlap elkészítését/felülvizsgálatát (frissítését), CLP-címke és használati utasítás elkészítését, ha a címkén nincs feltüntetve.

  • Anyagbiztonsági adatlap (MSDS)
  • A címke szöveges része
  • Használati utasítás, ha a címkén nincs feltüntetve

Mosószer‘ bármely anyagot jelent vagy előkészítés szappant és/vagy egyéb felületaktív anyagokat tartalmaz mosási és tisztítási folyamatokhoz készült. A Dt bármilyen formában (folyékony, por, paszta, rúd, torta, öntött darab, forma stb.) lehet és háztartási, intézményi vagy ipari célra forgalomba hozható vagy felhasználható.

A tisztítószerekről szóló rendelet, 648/2004 EK rendelet Az Európai Parlament és a Tanács 2004. március 31-i, a mosó- és tisztítószerekről szóló, számú bizottsági rendelet (EK) 907/2006 A 2006. június 20-i rendelet közvetlenül alkalmazandó az egész Európai Unióban.
Ez a rendelet szabályokat állapít meg ennek elérésére. A tisztítószerek és a mosó- és tisztítószerek felületaktív anyagainak szabad mozgása a belső piacon, miközben. Ugyanakkor a környezet és az emberi egészség magas fokú védelmének biztosítása.

Ez a rendelet harmonizálja a dt és a mosó- és tisztítószerek felületaktív anyagainak forgalomba hozatalára vonatkozó szabályokat:

  • A mosószerekben található felületaktív anyagok biológiai lebonthatósága;
  • A felületaktív anyagokra vonatkozó korlátozások vagy tilalmak a biológiai lebonthatóság okán;
  • A mosó- és tisztítószerek további címkézése, beleértve az illat-allergéneket is;
  • Azok az információk, amelyeket a gyártóknak a tagállamok illetékes hatóságai és egészségügyi személyzete rendelkezésére kell bocsátaniuk.

Ha kérdése van, forduljon hozzánk a +421 2 45943712 telefonszámon vagy e-mailben az ekotox(at)ekotox.eu címre.

Az akkreditált laboratóriumokkal együttműködve kínáljuk laboratóriumi szolgáltatásainkat felületaktív anyagok biológiai lebomlásának vizsgálatára.