ECHA a kkv-regisztrálóknak: ellenőrizze vállalata méretét

ECHA a kkv-regisztrálóknak: ellenőrizze vállalata méretét

ECHA a kkv-regisztrálóknak: ellenőrizze vállalata méretét

ECHA/NR/24/22


Ha az Ön vállalata mikro-, kis- vagy középvállalkozásként (kkv) van besorolva, alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az anyag regisztrálása során pontosan megadta vállalatának méretét a REACH-IT-ben. A helytelen nyilatkozatok igazgatási díjakat vonhatnak maguk után.

Helsinki, 2024. szeptember 10 . – Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) aktívan ellenőrzi azon vállalatok méretét, amelyek REACH-regisztrációjuk során kkv-státuszt igényeltek.

Ha rájön, hogy tévedésből kisebb vállalatméretet adott meg, elengedhetetlen, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba az ECHA ügyfélszolgálatával. Ennek elmulasztása akár 19 900 eurós adminisztrációs díjat is vonhat maga után,  a helyes méreten alapuló díjkülönbségen felül.

Ha azonban proaktív módon tájékoztatja az ECHA-t a hibáról, mielőtt az ellenőrzést kezdeményezne, akkor Önnek csak a regisztrálási díj különbözetét kell megfizetnie, elkerülve az adminisztratív díjat.

A vállalat méretének meghatározására vonatkozó iránymutatások az ECHA weboldalán érhetők el. Feltétlenül töltse fel a kkv-státuszát igazoló dokumentumokat a REACH-IT-be, rendszeresen ellenőrizze REACH-IT-fiókját a frissítésekért, és gondoskodjon arról, hogy regisztrációi és elérhetőségei mindig naprakészek legyenek.

ECHA oldal: https://echa.europa.eu/sk/-/echa-to-sme-registrants-check-your-company-size

REACH konferencia: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/