ECHA: A második mérgezőközpont-értesítések megfelelőségi dátuma lejárt

ECHA: A második mérgezőközpont-értesítések megfelelőségi dátuma lejárt

ECHA: A második mérgezőközpont-értesítések megfelelőségi dátuma lejárt

A CLP-rendelet VIII. melléklete – 2024. január 1-jétől minden, az EU-ban forgalomba hozott, kizárólag ipari felhasználásra szánt veszélyes keveréket harmonizált formában be kell jelenteni.

Az ipari felhasználású keverékek második megfelelési dátumát megelőzően az ECHA benyújtási portálján keresztül kismértékű növekedést figyeltek meg a kizárólag ipari felhasználásra vonatkozó bejelentések számában. A kizárólag ipari felhasználásra vonatkozó bejelentések azonban a fogyasztói és szakmai felhasználási típusokra vonatkozó összes bejelentés körülbelül 10%-át teszik ki.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek 2024. január 1-je előtt nemzeti formátumban adták meg az ipari keverékekre vonatkozó mérgezési központ bejelentésüket, 2025. január 1-jéig frissíteniük kell adataikat a harmonizált formátumban. A bejelentést haladéktalanul harmonizált formátumban kell megtenni, ha bármilyen változás történik a keverék adataiban, mint például az összetétel, termékazonosítók, osztályozás (egészségügyi vagy fizikai veszélyekre) vagy toxikológiai veszélyek.

ECHA weboldal: https://poisoncentres.echa.europa.eu/-/second-poison-centre-notifications-compliance-date-passed-smoothly

Ekotox PCN & UFI weboldal: https://ekotox.eu/ufi-pcn/