ECHA új vegyianyag-adatbázist indít

ECHA új vegyianyag-adatbázist indít

ECHA új vegyianyag-adatbázist indít

ECHA/NR/24/02

Az ECHA CHEM a vegyi anyagokkal kapcsolatos információk közzétételére szolgáló új megoldásunk. A most elérhető első kiadás az összes REACH-regisztrációból származó információt tartalmazza – és még továbbiak jönnek.

Helsinki, 2024. január 30.Az ECHA karbantartja az Európai Unió (EU) legnagyobb vegyianyag-adatbázisát, amely egyesíti az ipar által benyújtott adatokat az EU szabályozási folyamatai során keletkezett információkkal. Az ECHA CHEM az új megoldás, amelyen keresztül megoszthatja a nyilvánossággal az Ügynökség által tárolt növekvő mennyiségű információt.

Az ECHA CHEM első verziójában a vállalatok az ECHA-nak benyújtott több mint 100 000 REACH-regisztrációjából információkat találhat. Az év végén az adatbázis kibővül az újratervezett Osztályozási és Címkézési Leltárral, majd az első szabályozási listákkal.


Háttér

Az ECHA jelenlegi, 2016-ban elindított ‚Információ a vegyi anyagokról‘ platformja gyorsan bővült, és ma több mint 360 000 vegyi anyagról tartalmaz információt. 2022-ben az ECHA bejelentette, hogy új rendszert hoz létre a vegyi anyagokkal kapcsolatos adatok közzétételére. Az ECHA CHEM lehetővé teszi az Ügynökség számára, hogy jobban kezelje az adatok növekvő sokféleségét és mennyiségét, miközben kihasználja a technológiai fejlődés előnyeit.

Az ECHA linkje a teljes cikkhez: https://echa.europa.eu/sk/-/echa-launches-new-chemicals-database

Ekotox Chemicals Management webpages: https://ekotox.eu/chemicals-management/

Ekotox képzési weboldalak: https://ekotoxtraining.com/