ECHA: A REACH szerinti regisztrációk teljességi ellenőrzése

ECHA: A REACH szerinti regisztrációk teljességi ellenőrzése

ECHA: A REACH szerinti regisztrációk teljességi ellenőrzése

REACH regisztrációk – Az ECHA megkezdi az új regisztrációk és a meglévők frissítéseinek ellenőrzését a felülvizsgált követelmények alapján.

Az ECHA a REACH-rendelet 20. cikkének (2) bekezdésében meghatározottak szerint minden bejövő regisztrációnál teljességi ellenőrzést végez.

Az új és módosított ellenőrzések 2023. május 1-jén lépnek hatályba, és mind az új regisztrációkra, mind a meglévők frissítéseire vonatkoznak. A regisztrálóknak ezért fel kell készülniük a változásokra, mivel a korábban benyújtott regisztrációk már nem felelnek meg a teljességi ellenőrzésen.

Az új és módosított ellenőrzések a következőkre vonatkoznak:

Az anyag azonosítása: az anyag határösszetételének, valamint összetevőinek és adalékanyagainak pontos és következetes azonosításának biztosítása a VI. mellékletben szereplő pontosítások alapján.

A VII–XI. mellékleten alapuló szabványos információs követelmények: a regisztrálók támogatása a mutagenitásra, lebomlásra és vízi toxicitásra vonatkozó végpontokra vonatkozó információk jelentésében a VII–XI. melléklet információs követelményei alapján. Azok a regisztrálók, akik új, a bizonyítékok súlyán alapuló adaptációt adnak hozzá, arra kérik, hogy strukturáltabb formátumban adjanak meg érveket a megközelítés mellett.

Az ECHA News weboldala: https://echa.europa.eu/-/changes-to-completeness-checks-of-reach-registrations-1

 

EKOTOX EU REACH weboldalak: https://ekotox.eu/reach-regulation/